06 54724741 info@sandecosta.nl

Puber privéles

San de Costa
Samen op pad met jouw puber

Puber privé les

In deze cursus  ga je verder op de ingeslagen weg die je samen met je hond aan het bewandelen bent. We zijn nu al een heel eind gekomen en de oefeningen zullen daarom ook wat moeilijker worden, maar dat lijkt me een leuke uitdaging.

Doordat we tijdens de voorgaande cursus veel hebben gewerkt aan het belonen van aandacht zal je merken dat je al heel gauw weer grotere stappen kunt zetten naar een nieuw avontuur.
Ook voor deze cursus heb ik weer een leuk thema in gedachten:

Afstand opbouwen betekent aandacht opbouwen

We gaan tijdens deze cursus steeds meer oefeningen los van de riem doen. Dat doen we natuurlijk op een manier die veilig is voor de hond.

 We gaan ook aan ons eigen zelfvertrouwen werken en je leert te kijken wat er mis gaat tussen jou en je hond en… is dat echt heel erg..? Of leer je steeds weer opnieuw iets van elkaar…

En mocht je hond toch besluiten een feestje te gaan bouwen met iemand anders dan met jou, dan is het belangrijk dat we dat onzichtbare draadje nog sterker maken tussen jou en je hond. We hebben daar al heel hard aan gewerkt tijdens de vorige cursus.

Wat komt er verder aan de orde tijdens deze cursus:

ttouch

Ook in deze cursus zitten de voor jullie al bekende TTouch oefeningen. Het verschil is dat je ze meer zelfstandig gaat uitvoeren tussen de oefeningen door en thuis.

trainingsvaardigheden

Ik ga jullie meer vaardigheden en inzicht geven over het aanleren van een CUE. En je leert hoe je je hond meer kunt begrijpen en hoe hij jouw ‘taal’ beter leert verstaan.

balans

Je krijgt ook weer een aantal balansoefeningen aangeboden om je hond bewuster te laten worden van zijn hele lijf en daardoor meer geconcentreerd en in vertrouwen met jou te kunnen en willen werken.

  op maat

  Je krijgt oefeningen op maat. Ik bied je aan me te vertellen wat jij belangrijk vindt om te doen en te kunnen samen met je hond. Dat is voor iedereen anders en daarom heb ik geen vast programma. Wellicht zijn er kleine scheurtjes ontstaan in jullie verhouding, die je graag wil repareren. Ook daar gaan we in alle rust mee aan de slag.

   Super snel leren, zonder druk

   In je eigen omgeving

   Wij trainen tijdens deze cursus met de clicker. Dit is een positieve trainingsmethode waarbij wij ons vooral richten op het gewenste gedrag. Vind je dat lastig? Geen enkel probleem, we doen het zoals het voor jou en je hond het beste past.

   Elke combinatie traint op zijn niveau, zonder druk.
   Het is voornamelijk van belang dat je het gevoel hebt door deze cursus nog meer te kunnen genieten van die bijzondere vriend die bij je woont.