06 54724741 info@sandecosta.nl

puppy privéles

San de Costa
Samen op pad met jouw pup

Puppy privé les

De puppy privé cursus is een cursus waarbij je spelenderwijs je hond allerlei gedrag aan zult leren, maar waarbij je ook van je pup zult leren.

Door te begrijpen hoe je hond leert, kun je steeds meer begrijpen waarom het soms fout gaat. Maar vooral hoe je kunt zorgen dat het goed gaat.

In deze cursus gaat het er om dat je samen met enorm veel plezier de eerste stappen van een hele mooie vriendschap gaat zetten

San met Nooz

aandacht

De belangrijkste oefening die je krijgt aangereikt is het belonen van aandacht voor jou.

Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar je zult merken dat juist door daar veel aandacht aan te schenken je al een heel eindje op weg bent in het boetseren van een geweldige verstandhouding tussen jou en je nieuwe honden vriend.

ttouch

Bij de pupjes begin ik al te werken met TTouch oefeningen. TTouch maakt hormonen los die stress verminderen. Bovendien leer je je hond op deze manier beter kennen.

TTouch heeft een effect op het totale gedrag van de hond. Je zult merken dat de hond het makkelijker zal ondergaan als hij naar een dierenarts moet om te worden onderzocht als hij al gewend is om overal te worden aangeraakt.

opvoeding

Als je een pup in huis hebt, zal je hem toch moeten opvoeden. Daarom zullen er een aantal oefeningen aan bod komen:

  • Zit
  • Af
  • Target
  • Wandelen in contact
  • Hierkomen

zelfbeheersing

Een fijne hondenvriend is een hond die zich prima kan beheersen. Ook daar wordt veel aandacht aan besteed in deze cursus:

  • Niet bijten in mensen
  • Niet tegen mensen opspringen
  • Voer op de grond laten liggen

socialisatie

Spelenderwijs zal je hond te maken krijgen met vreemde geluiden, rare oppervlakten en ‘vreemde mensen’.

Je krijgt circuits waar je hond overheen en doorheen moet lopen om te leren op jou te vertrouwen en om zelfvertrouwen te krijgen.

Super snel leren, zonder druk

In je eigen omgeving

We trainen tijdens deze cursus met de clicker. Dit is een positieve trainingsmethode waarbij wij ons vooral richten op het gewenste gedrag. Je zult ervaren hoe snel je je hond daardoor kunt leren wat je graag van hem wilt zien. Het is een methode om precies helder te krijgen wat je aan het trainen bent.

Elke combinatie traint op zijn niveau, zonder druk.
Het is voornamelijk van belang dat iedereen het gevoel heeft door deze cursus nog meer te kunnen genieten van die bijzondere vriend die bij je woont.
Wij trainen bij u thuis, in de tuin en op uw gebruikelijke uitlaatroute.